Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، داود سلیمانی کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با بیان اینکه در روز‌های گرم فصل تابستان به دلیل افزایش دمای هوا، بروز مسمومیت‌های غذایی شایع می‌شود که به نوعی جزو بیماری‌های فصلی به شمار می‌آید، اظهار کرد: این بیماری‌ها به ویژه در گروه‌های حساس و آسیب پذیر که دچار ضعف در سیستم ایمنی هستند نظیر سالمندان و افراد خردسال، بسیار شایع‌تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: با توجه به اینکه دما و میزان رطوبت هوا در فصول گرم سال بسیار مساعد و مناسب برای رشد و تکثیر اغلب میکروارگانیسم‌های بیماری زا است، در این مواقع از سال، خطر ابتلا به مسمومیت‌های غذایی به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد.

علت‌های مسمومیت غذایی

کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: به عقیده متخصصان، ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها عوامل عمده بروز مسمومیت‌های غذایی، اسهال و استفراغ هستند که از راه مواد غذایی فاسد و آلوده به بدن منتقل می‌شوند.

او گفت: مسمومیت‌های غذایی اگرچه در نگاه اول ساده به نظر می‌رسند، اما در موارد قابل توجهی می‌توانند با خطرات جدی همراه بوده و یا حتی کشنده باشند.

سلیمانی با بیان اینکه مرگ سالانه نزدیک به ۳ هزار نفر در کشور آمریکا بر اثر مسمومیت‌های غذایی به خوبی موید این مطلب است، تصریح کرد: رعایت نکردن نکات بهداشتی در تهیه، توزیع و مصرف موادغذایی به ویژه سهل انگاری در نگهداری صحیح مواد غذایی، مهم‌ترین عامل بروز مسمومیت‌های غذایی است.

او ادامه داد: بیشترین مسمومیت‌ها در اثر پخت ناکافی مواد غذایی به ویژه گوشت ها، حرارت ناکافی در گرم کردن غذا‌های سرد شده، نگهداری مواد غذایی در دمای نامناسب، مصرف تخم مرغ خام یا نیم پز (عسلی)، استفاده از لبنیات سنتی (غیرپاستوریزه) و مصرف آب‌های آلوده رخ می‌دهد. این عوامل به ویژه در هنگام سفر‌ها و گردش در طبیعت بیشتر مشاهده می‌شود.

کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: با رعایت نکاتی ساده، اما کلیدی می‌توان از بروز مسمومیت‌های غذایی در فصول گرم سال جلوگیری کرده و تابستان را برای خود و خانواده مان لذت بخش‌تر از پیش کنیم.

نکاتی در خصوص پیشگیری از بروز مسمومیت غذایی در روز‌های گرم سال

1. نگهداری مواد غذایی در شرایط دمایی مناسب

سلیمانی گفت: در روز‌های گرم سال به هیچ وجه مواد غذایی را برای مدت زمان بیش از ۲ ساعت در دمای محیط قرار نداده و به سرعت آن‌ها را وارد یخچال و یا فریزر کنیم.

او افزود: غذا‌های فسادپذیر (مثل غذا‌های پخته شده، لبنیات، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و غذا‌های دارای تخم مرغ) را همواره سرد و در دمای پایین‌تر از پنج درجه سانتیگراد نگهداری کنیم؛ در هنگام سفر و گردش از یک یخدان عایق دمایی پُر از یخ به منظور نگهداری این گونه غذا‌های فسادپذیر استفاده کرده و از ایمن بودن دمای آن، اطمینان یابیم.

کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز تصریح کرد: گوشتی که در مواد خوابانیده شده را تا لحظه پخت، درون یخچال نگهداری کنیم و درصورتی که قصد اضافه کردن مواد یا سس را به کباب پخته شده دارید، از عدم تماس مستقیم آن با گوشت خام پیش از استفاده اطمینان یابیم.

او ادامه داد: همواره مواد غذایی را در خارج از محدوده دمایی خطر (۶۰-۵ درجه سانتیگراد) نگهداری کنیم، چرا که باکتری‌های خطرناک مولد فساد مواد غذایی می‌توانند در مدت محدود (نزدیک به ۲ ساعت) در محدوده دمایی خطر به سرعت رُشد و تکثیر یافته و ماده غذایی را فاسد کنند.

۲. جدا کردن مواد غذایی خام از پخته

سلیمانی بیان کرد: برای جلوگیری از انتشار باکتری‌های خطرناک از جمله «سالمونلا»، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و میگو را جدا از دیگر مواد غذایی نگهداری کنیم؛ استفاده از ظروف و پلاستیک‌های دارای قابلیت بسته شدن به صورت کامل در این امر می‌تواند بسیار موثر باشد.

او اضافه کرد: گوشت، مرغ، ماهی و میگو را درون یخچال و فریزر به نحوی نگهداری کنیم که از تراوش آب آن‌ها بر روی دیگر مواد غذایی، جلوگیری شود.

۳. تمیز و ضدعفونی کردن

کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: شست و شوی دست‌ها و پیروی از اصول و تکنیک‌های صحیح پاکسازی و ضدعفونی می‌تواند نقش موثری در جلوگیری از انتشار آلودگی و بالطبع مسمومیت غذایی داشته باشد.

او گفت: در این زمینه توصیه می‌شود از آب بهداشتی و صابون برای شست و شوی کامل ابزار‌ها و وسایل فرآوری و پخت مواد غذایی، ظروف غذاخوری و تخته‌های برش استفاده شود.

سلیمانی همچنین تصریح کرد: همواره تجهیزات پخت، وسایل و سطوح در تماس با مواد غذایی را با محلول حاوی کلر ملایم و یا شوینده‌های مجاز، ضدعفونی شود.

او اضافه کرد: با توجه به تنوع میوه، سبزی و صیفی‌ها در روز‌های گرم سال، از شست و شوی کامل و بهداشتی آن‌ها پیش از مصرف اطمینان یابیم.

۴. پخت

کارشناس ارشد مدیریت نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز بیان کرد: باکتری‌ها بر اثر حرارت پخت از بین می‌رود و پخت بهترین و مناسب‌ترین روش برای از بین بردن باکتری‌ها است؛ بنابراین لازم است گوشت قرمز، مرغ، ماهی و میگو باید به قدری پخته شوند که دمای درونی آن‌ها به نقطه ایمن دمایی رسیده و باکتری‌های خطرناکی نظیر «سالمونلا»، «اشرشیا کلای» و «لیستریا» از بین روند. به این منظور می‌توان از دماسنج غذایی استفاده کرد.

او افزود: در هنگام سرو غذای پخته شده، تاکید می‌شود از بشقاب تمیز استفاده کرده و هرگز مواد غذایی پخته شده را به ظرفی که در آن مواد خام قرار داشته، برنگردانیم مگر اینکه آن را تمیز شست و شو و خشک کرده باشیم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تغذیه سالم روزهای گرم فصل تابستان بروز مسمومیت های غذایی روز های گرم مسمومیت غذایی نگهداری کنیم باکتری ها پخته شده گرم سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۱۳۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از تبیان، اینفوگرافیک از این مواد غذایی را ببینید.

کد خبر 849614 برچسب‌ها سلامت مواد غذایی مجله خواص میوه‌ها خبر مهم فرهنگ غذایی

دیگر خبرها

  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی
  • امحای ۲۰۰۰ کیلوگرم مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند
  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • ۹ راهکار موثر برای کاهش وزن در زنان بالای ۳۰ سال