Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@11:09:30 GMT

ماجرای قهوه‌های مسموم در شیراز چه بود؟

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۸۰۰۲

چندی پیش در شیراز ۲۳ نفر از طریق مصرف قهوه ترکیبی مسموم شدند که طی بررسی‌های انجام شده مشخص شد که عامل مسمومیت شهروندان کافیین بالا این نوع قهوه بوده است.

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی فارس ۱۷ مهرماه ۹۹ اعلام کرد: تاکنون ٢٣ نفر در شیراز با علائم مشابه که به نظر می‌رسد در اثر مصرف قهوه مسموم ایجاد شده به مراکز درمانی منتقل شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته محمدجواد مرادیان از جمله علائمی که این افراد با آن مواجه شده‌اند، سردرد، سرگیجه، تهوع و در یکی دو مورد نیز حالت تشنج است.

این موضوع باعث شد تا اتحادیه صنف عطاران و سقط فروشان و اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شیراز بازرسان خود را فعال کنند تا در تعامل با دانشگاه علوم پزشکی شیراز و در بررسی‌های خود علت مسمومیت را پیدا کنند.

بالا بودن میزان کافئین موجود در قهوه علت مسمومیت

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۲۷ مهرماه ۹۹ وجود متادون در قهوه به عنوان عامل مسمومیت برخی شهروندان در شیراز را رد کرد و گفت: بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شده است و با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آن‌ها را در سطح شهر شیراز جمع آوری کنیم.

عبدالرسول همتی افزود: توزیع قهوه ترکیبی طی روز‌های گذشته در شیراز باعث مسمومیت تعدادی از افراد شده است.

وی ادامه داد: با بررسی‌های انجام شده متوجه شدیم که بعضی از کافی شاپ‌ها و قهوه فروشی‌ها، قهوه‌هایی در اختیار مردم قرار داده بودند که باعث مسمومیت تعدادی از افراد شد هرچند در مرحله نخست چنین بر می‌آمد که مواد توهم زا و قرص متادون در این قهوه وجود داشته، اما با آزمایش‌ها مشخص شد که چنین چیزی نبوده و وجود متادون در قهوه صحت ندارد.

همتی با بیان اینکه بالا بودن میزان کافئین در این نوع قهوه باعث مسمومیت تعدادی افراد شده است، ادامه داد:با شناسایی این نوع قهوه توانستیم تعدادی از آن‌ها را در شهر شیراز جمع آوری کنیم.

مردم از مصرف قهوه با کافئین بالا خودداری کنند

جلیل معینی رییس اتحادیه صنف تولیدکنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز نیز اعلام کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشخص شد کافئین بالا علت مسمومیت تعدادی از شهروندان بوده و هیچ افزودنی در قهوه وجود نداشته است.

وی افزود: اطلاع رسانی و آموزش در زمینه میزان مصرف قهوه و تعداد بازرسی‌ها برای پیشگیری از مسمومیت سایر شهروندان در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: مردم باید اطلاعات خود در زمینه قهوه را افزایش دهند چراکه میزان مصرف و میزان کافئین موجود در قهوه بسیار اهمیت دارد و باید مورد توجه مردم قرار گیرد.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز گفت: به تمام واحد‌های صنفی زیر مجموعه اعلام کرده ایم که قهوه‌های با کافئین بالا را جمع آوری کنند.

معینی افزود: به عنوان مثال در بستنی یک خامه معمولی وجود دارد برخی از مشتریان درخواست دارند مقدار بیشتری خامه به آن اضافه شود، قهوه هم همینطور است و برخی مشتریان درخواست قهوه با کافئین بالاتر را می‌کنند.

وی ادامه داد: مغازه داران به دلیل اینکه مشتری خود را از دست ندهند درخواست مشتریان را اجابت می‌کنند.

رییس اتحادیه صنف تولید کنندگان و فروشندگان آبمیوه، بستنی و پالوده و کافی‌شاپ شهرستان شیراز گفت: بدن یک انسان سالم اگر یک ماه قهوه با کافئین بالا مصرف کند پس از یک ماه معده او دچار اختلال می‌شود.

معینی افزود: مردم، قهوه را با کافئین پایین مصرف کنند و از مصرف این نوشیدنی با کافئین بالا خودداری کنند.

بیشتر بخوانید:  افزایش مصرف خودسرانه دارو در دوران کرونا/ چند نشانه مسمومیت‌ دارویی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: قهوه کافئین

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قهوه کافئین کافئین بالا میزان کافئین نوع قهوه اتحادیه صنف مصرف قهوه افراد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۸۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D

 

به گزارش تابناک، برای رشد و تکامل عضلات وجود سطح کافی از ویتامین D اهمیت دارد. نبود مقادیر لازم از ویتامین D در بدن می تواند منجر به ضعیفی شود که فرد را مستعد ابتلا به بیماری، شکنندگی استخوان ها و سایر مشکلات جسمی دیگر می‌کند.

به گزارش روزنامه تایمزآو ایندیا، اما این پرسش مطرح است که وقتی سطح ویتامین D در بدن از میزان طبیعی خود فراتر رود چه اتفاقی می‌افتد؟

افزایش سطح کلسیم خون: از آنجایی‌که ویتامین D نقش کلیدی در جذب کلسیم دارد، سطح بالای این ویتامین به طور خودکار منجر به افزایش سطح کلسیم در بدن می شود. سطح بالای کلسیم با علائمی مانند ناراحتی گوارشی مانند حالت تهوع، یبوست و درد معده نشان داده می شود. سرگیجه، توهم، بی اشتهایی، سنگ کلیه، فشار خون بالا، کم آبی بدن و ناهنجاری های قلبی از دیگر علائم بالا بودن سطح کلسیم به حساب می آیند.

تغییر وضعیت روانی: از آنجایی‌که بالا بودن سطح کلسیم پیامد مستقیم وجود سطح بالایی از ویتامین D است، می تواند به تغییر وضعیت ذهنی و روانی منجر شود که با حالت گیجی، روان پریشی و افسردگی خود را نشان می‌دهد.

مشکلات کلیوی: مسمومیت با ویتامین D می تواند منجر به آسیب کلیه یا گاهی اوقات نارسایی آن شود. بالا رفتن سطح کلسیم ناشی از افزایش سطح ویتامین D منجر به از دست دادن آب بدن از طریق تکرر ادرار و انباشت کلسیم در کلیه ها می شود.

مشکلات گوارشی: علائمی مانند تهوع، استفراغ، یبوست، اسهال و کم اشتهایی همگی از پیامدهای افزایش سطح کلسیم خون هستند و این علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد. داشتن علائم گوارشی نشانه مسمومیت احتمالی ویتامین D است.

دیگر خبرها

  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز/ عین‌الهی: وقتی می‌گویند عالم بدون عمل همین است!
  • ماجرای سهمیه بنزین ۱۵ لیتری به هر خانوار چیست؟!
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • عوارض مصرف بیش از حد ویتامین D
  • جزئیات جدید از مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز
  • جزئیات جدید از حادثه مسمومیت پزشکان در مهمانی شیراز